Hovedforløb 1

Vi fik stille til opgave, at vi i fællesskab, skulle lave en opstæning bestående af en række transportbånd, UR robotter, ABB SCARA robotter og nogle Pick-and-Place enhder, som vi selv skulle fremstille. Disse skulle kunne tage 3 forskellige klodser i 4 forskellige farver, der efter valg, skulle sættes oven på hinanden, hvorefter de på transportbånd skulle hen til vores Pick-and-Place enheder, hvor klodserne igen skulle skilles af og sættes på plads, efter farve.
Yderliger skulle der opsættes en HMI, hvor på valget af farverne til klodserne skulle foretages.

I den gruppe jeg var i, skulle vi lave HMI interfacet, opsætning af en af de to SCARA enheder, programmering af en UR robot, programmering og opsætning af en af de to Pack-and-place enheder og programmering og opsætning af 4 af de 10 transportbånd.

Alle ting skulle bindes sammeni Siemens S70 PLC og programmeres i TIA15, yerligere, fordi vi havde HMI delen, skulle vores PLC fungere som master i opsætningen, hvorfor vi skulle fortælle de andre PLCere, hvilke farve de skulle vælge.

Yes, yderligere, da vi var færdige noget tid før vi skulle, fik vi stillet opgaven, at påføre 4 lysenheder fra Balluf, den ene skulle sættes på HMI og vise farvevalget. De 3 andre skulle sættes op, så de viste hvilken farve farvesensoren aflæste. Det var i øvrigt uden hjælp, da ingen havde erfaring med Balluf lysenhederne, så 2 dage senere var det sat op.

Jeg fik lavet en masse 3D tegninger i TinkerCad, importeret dem over i Fusion 360, hvor jeg lavede Isometriske tegninger med målsætninger. Dette var fordi, vi skulle bruge flere forskellige 3D print til vores opsætning.

Vi har lavet en video af vores opsætning, den kan du se her:

Opsætningen er yderligere illustreret af PI diagram her:

Nå ja, alle som har set opsætningen, dette inkludere bl.a. alle vores respektive mestre, DI, ABB og mange andre, har alle været meget imponeret over projektet. Det gjorde ikke det ikke mindre imponerende, at vi kun var 8 personer til det, kun havde 8 uger og faktisk ikke havde nogen undervisning i dette forløb.

© Yssing IT